Hur ska jag veta vad som är rätt, när allting inom mig känns så oerhört fel??

Hur ska vi veta vad vi behöver när det mesta känns överväldigande & stressen har skakat om inom oss på ett sätt som gör det svårt att veta vad vi känner?

För några veckor sedan var jag där igen, snuddade vid kanten till utmattningsravinen. Där jag inte kunde skilja mina tankar & känslor från sanningen.

I det läget är det som om allting kommer samtidigt. Som ett stort kaos av tankar & känslor som alla vill ha lika mycket uppmärksamhet & gärna samtidigt. Det är omöjligt att lyssna inåt eller försöka lyssna på magkänslan – för de har försvunnit, suddats ut i ett stormande hav av känslor i orkanstyrka & katastroftankar.

När detta hände mig första gången hade det smugit sig på under en längre tid, månader hade liksom blivit till år utan att jag hade lagt märke till det. Det hade blivit ett normaltillstånd som jag omöjligt kunde bryta, eftersom jag inte visste att någonting var fel. ”Det var ju bara så det var. Det var ju sån jag var. Finns ingenting att göra någonting åt”.

Nu, en utmattning & närmare sju års övning senare, hade jag helt andra verktyg & erfarenheter med mig. Jag hade en kortare & starkare alarmsträcka. Det behövde inte gå särskilt lång tid innan kroppen började slå på varningstrummorna att någonting var galet. Även om jag inte kunde identifiera exakt vad som var fel, visste jag vad som behövde göras. Jag behövde agera & det fort!

Det var skillnaden som gjorde skillnaden.

Kanske känner du igen dig; det finns en känsla av kaos, oro, obehag men du kan inte identifiera vad som är fel? Det enda du vet är att det är totalt kaos inombords & du är långt ifrån att leva ditt liv i någorlunda balans & harmoni.

Mitt tips till dig är: våga trycka på paus!
Stanna upp & skapa en tydligare bild av ditt nuläge.
Vad gör du om dagarna?
Får du dina basbehov tillgodosedda?
– ordentligt med sömn
– näringsrik mat
– vardagsmotion
– fylla på med energi
– gör sånt som gör dig glad

Ser du brister här: åtgärda för att kunna stärka upp.

Be om hjälp.
Du behöver inte göra allting själv. Ibland är det bästa du kan göra att släppa taget om stoltheten & be någon med rätt kompetens om hjälp.

Jag har behövt så mycket hjälp för att återhämta mig, läka, stärka upp & lära mig strategier för att hantera livet & vardagen på ett annat, mer hållbart sätt.
Det var avgörande för att jag skulle kunna börja leva det liv som är mitt. Och sluta leva det liv som jag uppfattade att samhällets normer ansåg att jag behövde leva.

Att arbeta med sin personliga utveckling & lära känna sig själv innebär inte att du möter livets utmaningar med en klackspark. Däremot, ger det dig bättre förutsättningar att hantera & bemöta de utmaningar & svårigheter som du ställs inför på ett, för dig, mer gynnsamt sätt.

Kan jag, så kan du.
Kan du, så kan jag.

Med värme,
Sara

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *