Att hantera sin oro

Att känna rädsla, förtvivlan & oro av att läsa, höra & se det som sker i Ukraina just nu, är helt naturligt. Det rör upp mycket inom oss & det kan vara svårt att veta hur man ska förhålla sig till alltsammans.

Vad kan vi göra? Vad kan jag göra? Hur är detta ens möjligt? Hur kan man göra så här?? Är bara några av de tankar som väckts hos mig. Följt av orolig sömn, tomhet i kroppen, matt, nedstämdhet, förtvivlan & oro. Du känner säkert igen dig i någon form.

Hur kan vi hantera den oro, rädsla & känsla av maktlöshet som uppstår? Nedan följer några tips för att inte låta känslorna ta över helt:

  • Vad kan vi göra? Skilj på vad du kan kontrollera & vad som ligger bortom din kontroll. Du kan inte styra över andras beslut & handlingar. Du kan inte stoppa det som pågår. Du kan endast kontrollera det du styr över; hur ofta du kollar på nyheterna – är ett exempel.
  • Vad kan jag göra? Gör sånt som får dig att må bra. Kanske är det att låta vardagen få fortsätta vara vardag, en löprunda, umgås med nära & kära?
  • Vad kan jag göra?? Du kan finnas för andra i din närhet – det är viktigt att prata om det som händer, reflektera, bearbeta & få det ur systemet. Du kan skänka en gåva till någon organisation som utför hjälparbete på plats. Du kan se till att sprida kärlek, värme & godhet omkring dig.

Var den förändring som du önskar se i världen <3

Ta hand om varandra!

Med värme,
Sara

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *