Coachning & positiv psykologi

Igår var jag på coachning. Det är så, så givande!

Man får hjälp att komma framåt, att strukturerat arbeta mot sina mål & skapa förutsättningar att leva ett liv mer i harmoni med sig själv… Och även till livet i stort.


Jag skulle rekommendera varenda en att någon gång i livet
gå till en coach!

Coachning har varit en stor hjälp för mig även tidigare i livet, framförallt när jag skulle hitta tillbaka till mig själv efter min utmattning & bygga upp någon form av ny balans.

I den utbildning som jag läser på Högskolan i Skövde – kognitiv neurovetenskap tillämpad positiv psykologi [du kan läsa mer om utbildningen här], utgår man från den senaste forskningen inom positiv psykologi; att främja det psykiska välbefinnandet, hitta din bästa balans utifrån dina förutsättningar & leva det liv du önskar på bästa sätt. Vi använder oss av MI (motiverande samtal) som samtalsmetod.

Vad gör man hos en coach??

När du går till en coach kan du inte förvänta dig att få träffa en person som ger dig svaret på allt, eller kommer med lösningar på dina problem. Det du kan förvänta dig däremot, är att träffa en person som är expert inom sitt område som träffar en annan expert – nämligen du.

Du är experten när det kommer till att vara du; det är bara du som vet hur du tänker, uppfattar & upplever tillvaron. Det är bara du som har tillgång till just dina erfarenheter, minnen & drömmar.

Din coach finns med dig längs vägen. Hjälper dig att vidga perspektivet, motiverar & utmanar dig, hjälper dig att se på saker & ting ur en annan vinkel, samtidigt som den ger dig verktyg & metoder för att du ska kunna komma framåt.

Allt du behöver finns inom dig.

Att stärka det som är bra, få det som funkar att funka ännu bättre & att utveckla egenskaper som hjälper dig att hantera livet, dess utmaningar & svårigheter på ett bättre, mer gynnsamt sätt.

Det är där fokuset ligger i coachning


Och ja, jag är så glad att kunna erbjuda coachning till fler! Att hjälpa andra att hitta & utveckla det som ger livet mer mening, att må bättre & att utvecklas till sin fulla potential, är verkligen någonting som jag brinner för. Kanske för att kunna ge andra de metoder, verktyg & den kunskap som jag själv önskar att jag hade haft tillgång till tidigare.

Det finns många vägar att nå ett ökat välbefinnande – det här är ett sätt.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *