Hej hallå, har du också kris i livet?

Ibland, av olika anledningar, tappar vi fotfästet. Somliga kallar det för åldersnoja, andra för existentiell kris. Oavsett vad vi väljer att kalla det, så kommer de flesta av oss uppleva detta någon, eller flera gånger under livet.

Vi börjar ifrågasätta vår tillvaro: hur kunde det bli så här? Är det här allt? Gör jag verkligen det jag vill? Är bara några exempel på tankarna som snurrar i det inre kaoset.

Jag har själv upplevt perioder då jag landar i någon form av ifrågasättande av mig själv, min tillvaro & mina livsval. Men istället för att se på det som kriser, som tagit över & ställer till med oreda i mitt inre, så har jag börjat se på det som en del av min personliga utveckling.

Man når en punkt i den personliga utvecklingen där vi inte kommer längre, vi behöver stämma av med oss själva för att kunna välja vilken väg vi ska ta härnäst. Det är lätt hänt att vi ser ner på oss själva med en hård & kritisk inre röst.

Men om vi istället ställer dessa frågor med omtanke & värme kan vi få andra svar än de som kommer när vi försöker skydda oss från kritiken & skammen.

Frågor som: ”Är det här allt?” Kan öppna dörrar till nya insikter; ”Ja, det här är allt jag kan göra i detta sammanhang. Nu är det dags att släppa taget om jobbet/relationen/mitt mindset & göra något nytt”. O

Helt plötsligt har du skapat en ny plattform att bygga vidare på.

Det finns två frågeställningar som jag har haft väldigt stor nytta av i dessa sammanhang:

Hur kom jag hit?

Vad är det jag lär mig?

Att tappa fotfästet hör livet till. Det vi behöver vara vaksamma på är om vi saknar verktygen att återfå balansen för att kunna fortsätta på den väg som är gynnsam för oss själva. Det är så lätt att vi gör val utifrån vad vi tror att vi borde göra. Att kunna skilja på vad som är dina egna val & vilka som är baserade på samhällets normer kan vara en lära livet igenom.

Hint, hint!
Under v. 14 kommer jag att posta inlägg med tips & råd på hur du ska kunna skapa förutsättningar att nå en mer hållbar livsstil utifrån dina förutsättningar & behov.

Önskar dig en fin fredag & trevlig helg!

Med värme, Sara

Similar Posts

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *