möjligheter

Vad gör du när möjligheter uppstår?

Har du också haft en längtan, en dröm eller ett mål under en längre tid? Har du också varit med om att då du får möjligheter, förfrågningar eller erbjudanden som skulle föra dig närmare din dröm [kanske rent av uppnå den] men så gör du en helvändning?

Du börjar genast tvivla på om du har vad som krävs. Är det här verkligen vad du vill? Det passar inte så bra in i livet just nu som du hade önskat, kanske bäst att vänta? Denna helvändning eller U-sväng innebär att du förstör för dig själv. Du undviker att ta möjligheten när den kommer & står kvar på samma plats som tidigare, fast nu kanske något längre ifrån. För du tog inte chansen när du hade den.

Varför gör vi så?

Rädsla – är det korta svaret. Det är lättare att vara i trygghetszonen, där vi är bekanta med tillvaron, vet vad vi kan förvänta oss och inte behöver känna den där pressen som eventuellt kan dyka upp i händelse av att vi når framgång. Tänk om vi inte klarar av att leva det där livet vi drömt så länge om??

I detta läge kan det hända att vi börjar känna en likgiltighet inför våra drömmar & det vi skulle kunna uppnå. ”Äsch, vad spelar det för roll om jag tar denna möjlighet? Det finns ju redan andra som gör detta & de gör det så mycket bättre än jag”, eller ”jag tror inte att jag har vad som krävs, jag kommer förr eller senare misslyckas & då är det bättre att aldrig utsätta mig för det”.

Istället för att ta steget, kliva ut i ovissheten som kommer med möjligheterna, förstör vi för oss själva. Vi gör en U-sväng, vänder tillbaka & undviker det som väckt vår rädsla.

Hur kan vi göra istället?

Bli medveten om att dessa tankefällor finns & att de är en del i din process framåt. Genom att acceptera att rädslan finns där längs vägen, kan vi möta oss själva med en större förståelse & medkänsla. Ibland behöver vi dalta mer med oss själva, precis som vi gör med små barn som behöver lite extra uppmuntran när de ska lära sig gå eller cykla.

Se på möjligheterna som finns i ovissheten. Du har aldrig varit på denna plats i livet tidigare, klart som korvspad att det känns läskigt! Men vad var det som gjorde att du började drömma från första början? Vad är det du önskar uppnå? Vad är ditt varför? Det finns här i möjligheterna!

Ta inspiration från de som gjort liknande resor. Att hitta förebilder att inspireras av är till stor hjälp. Gärna personer som du kan fråga hur de gjorde under sin resa. Finns det personer i din omgivning som har gjort liknande förändringar i sina liv? Fråga dem hur de gjorde för att övervinna rädslan. Finns det konton i sociala medier som kan inspirera dig att våga?

Våga ta vara på möjligheterna när de dyker upp. Det finns en anledning till att du har haft dina drömmar & mål under en längre tid, lita på den känslan. Osäkerheten är flyktig, den försvinner så sakta när du har landat i det som möjligheterna innebär. [Allting är i ständig förändring, också detta kommer att passera… 😉 ]

Checka av med dig själv:
Hur skulle min framtid kunna se ut om jag tog vara på de möjligheter som kommer till mig?
Hur skulle min framtid kunna se ut om jag fortsatte precis som jag gör nu, utan att ta vara på chanserna när de kommer?

Vad får du för svar?

Med värme,
Sara

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *