Om livsbudskap

Om ditt livsbudskap stod skrivet på en vägg tillgängligt för alla att beskåda, vad skulle det stå?

Ungefär så började en text i Sofia Sivertsdotters bok Ord för dagen. Häromkvällen satt jag & bläddrade i boken när jag stannade vid en text med rubriken livsbudskap. Jag älskar att reflektera över sådana frågor. Det fungerar som ett sätt att inte ta mig själv på alldeles för stort allvar samtidigt som det hjälper till att hålla mig på banan.

nej

Vad är ett livsbudskap?

Jag skulle vilja säga att det är nära besläktat med ditt varför. Det är det budskap vi förmedlar till vår omvärld, det vi står för, våra grundvärderingar, den känslan som vi ger andra, det vi blir ihågkomna för när vi har vandrat vidare.

Ett livsbudskap är inte hur mycket pengar vi har, hur många utlandsresor vi har gjort, vilka bilar vi har ägt eller vilka kläder vi har burit. Ett livsbudskap är vad folk pratar om när du inte längre finns kvar. Det du har förmedlat genom ditt varande. Det är mäktigare än alla pengar & prylar i hela världen.

Vad önskar du lämna för avtryck till din omgivning, nu & senare.

Skulle du säga att du lever efter den önskan idag? Om inte, varför gör du inte det? Vad är det som hindrar dig från att leva ut det budskap du vill ge din omgivning.

Kom ihåg! Det viktiga är inte hur vi säger att vi borde leva, vara, göra osv. Det som är viktigt är hur vi faktiskt lever våra liv. Vilka val du gör, hur vi behandlar varandra och vår värld – där hittar du kraften att göra skillnad.

Att prata om hur man anser att saker & ting borde vara, klaga på hur andra inte gör tillräckligt eller gör livsval som inte alls går hand i hand med det du anser att de borde leva… det finns det alldeles för mycket av.

Och vet du, det är passé! Vi människor gör inte som andra anser tycker att vi borde göra; vi människor gör som vi ser andra göra. Vi inspireras & inspirerar varandra att våga göra mer gynnsamma val.

Vilka människor inspirerar dig att leva mer helhjärtat?

Vilka människor kan hjälpa dig på vägen att leva efter ditt varför, så att du kan förmedla ditt livsbudskap?

Hur vill du att människor ska minnas dig?

Har du en önskan om att leva mer helhjärtat & hållbart? Boka tid för ett kostnadsfritt uppstartssamtal hos mig.

Med värme,
Sara

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *