Satsa på dig själv & ditt välbefinnande

Varför är det så svårt att satsa på sig själv & sitt eget välbefinnande?

Här är två förhållningssätt för att börja prioritera ditt välbefinnande

  1. Tillåt dig själv att inse att du är värd att må bra. Livet handlar inte om att uthärda i ekorrhjulet. För att kunna skapa mer liv i livet behöver du inse att du är värd att satsas på: utveckla dina styrkor & färdigheter, låt hjärtat få vara med, låta dig känna hur din inre livsgnista tänds.
  2. Gör arbetet. Ta de steg som behövs för att leva det liv som är ditt. 

Utmaningen är att veta var du ska börja

Hur tar man det där första steget att inse sitt eget värde? Hur vet man sen vad man behöver göra för att ta sig framåt?

Det tog mig år av inre skav att inse vad som behövde göras. För att insikten skulle landa krävdes en depression & en utmattning.

Trots insikt fanns ändå tankar som:

Det känns för stort & riskabelt. Ingen annan gör så här. Alla andra verkar ju få det att funka ändå. Vem tror jag att jag är, egentligen?! Varför kan inte jag vara som alla andra?! Tänk om jag inte är vad som krävs?? Vad ska alla andra tänka? Tänk om ingen vill vara med mig efter det här??

Tvivel som dessa är ingenting ovanligt, däremot är det just detta som håller många tillbaka från att leva det liv man drömmer om.

Genom vår uppväxt har vi fått lära oss att det finns rätt & fel sätt att leva på.

Rätt sätt är ofta samhällets normer, kulturen i din närmaste umgängeskrets & värderingar inom familjen. Vi har också en ständig påminnelse från omvärlden att vi inte duger, att vi är otillräckliga samt att vi inte borde be om mer än det vi redan har.

Tänk om du tillät dig själv att leva mer helhjärtat?


Tänk om du tillät dig själv att leva mer efter dina värderingar & se ditt egenvärde. Vad skulle hända om du faktiskt insåg att du är värd att må bra, att känna livsglädje? Vad skulle det innebära inom andra livsområden? Hur skulle det påverka din omgivning om du mådde bättre, hade mer energi & kände meningsfullhet i tillvaron?

När du väl har bestämt dig för att satsa på ditt egenvärde, hälsa & välbefinnande  kommer nästa frågeställningar:

Hur gör jag för att ta mig dit?
Vilka delar ska jag börja med?
Vad kommer min omgivning att säga?
Hur vet jag ens att det kommer fungera?

Det är här du kan börja jobba med mig!

Jag vet vilka steg du behöver ta.
Jag vet hur du kan göra.
Jag vet att det fungerar.
Jag coachar dig på vägen.

Med värme,

Sara

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *